Isolatie subsidie 2020 Bartlehiem

Woon je in Bartlehiem en wil je isolatie plaatsen in je woning of kantoor? Dan is het verstandig om eerst het aanbod in je regio te vergelijken voordat je een keuze maakt. Er zijn namelijk meer dan 1250 isolatiebedrijven actief in Nederland en is het maken van een goede keuze soms niet al te gemakkelijk. Wij brengen je daarom graag in contact met isolatiebedrijven uit je regio die jou een gratis en vrijblijvend voorstel kunnen doen.

Subsidies isolatie in Bartlehiem

Ook kun je besparen door gebruik te maken van een eventuele subsidie (van je gemeente of van de Rijksoverheid). Op dit moment zijn er geen subsidies vanuit de Rijksoverheid voor isolatie en dubbelglas meer. Als je als particuliere woningeigenaar in Bartlehiem toch je huis wilt isoleren dan heb je echter wel alternatieven. Deze worden hierna behandeld:

 • 1) Subsidie energiebesparing eigen huis*
  Ga je als Vereniging van Eigenaren (VvE) voor jouw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. VvE’s kunnen gebruik maken van de regeling tot en met eind december 2020.
   
  Geen subsidie meer voor particulieren, zie update 1
  Voor particuliere woningeigenaren is er geen subsidieregeling.
   
  Aanvraag
  Een VvE kan subsidie aanvragen voor (1 keer per vereniging):
  • Energieadvies (door een gecertificeerde energieprestatieadviseur) óf
  • Energieadvies met procesbegeleiding óf
  • MJOP met Energieadvies evt met procesbegeleiding

  Daarnaast mag je als vereniging subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen, eventueel met aanvullende maatregelen, of een zeer energiezuinig pakket. Deze subsidie moet je per gebouw aanvragen.

  Copyright – Rijksoverheid subsidie voor VvE-ers
 • 2) 9% BTW
  Nog steeds kun je gebruik maken het lager BTW-tarief op de plaatsingskosten van isolatie. Normaal zijn die 21%, maar betaal je nu slechts 9% BTW. Dat scheelt best in de aankoopkosten en wordt deze korting automatisch verrekent op de factuur. Let er echter wel op of dit inderdaad op jouw factuur is gebeurd.
 • 3) Gemeentelijke subsidies
  Het kan zijn dat jouw gemeente of provincie een subsidie voor energiebesparende maatregelen in woonhuizen heeft. Je kunt daarom zo snel mogelijk aanspraak proberen te maken op een regeling in jouw gemeente. Ook voor de toekomst is het namelijk niet duidelijk dat hier subsidie voor gaat komen.
 • 4) Groene lening
  Ook is het in veel gevallen mogelijk om een zogenaamde ‘groene’ lening aan te vragen. Over deze leningen betaal je een lagere rente. Het geld kan gebruikt worden om verschillende milieuvriendelijke klussen uit te laten voeren in huis, zoals het laten plaatsen van vloerisolatie of bijvoorbeeld zonnepanelen.

Prijzen isolatie Bartlehiem

Wat zijn de prijzen voor isolatie in Bartlehiem precies? Die kunnen oplopen vanaf €15 euro tot €135 euro per m2; afhankelijk van het soort isolatie. Vraag offertes op voor een prijs op maat.

Ook het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt, het oppervlak en toegankelijkheid van de ruimtes bepalen de prijs. Hieronder volgt een overzicht van de prijzen van de soorten isolatie per m2.

Type isolatie Prijzen per m2
Spouwmuurisolatie €15 euro – €25 euro
Binnenmuur isolatie €30 euro – €40 euro
Buitengevel isolatie €100 euro – €135 euro
Kruipruimte isolatie €15 euro – €45 euro
Vloerisolatie €10 euro – €35 euro
Dakisolatie €30 euro – €75 euro
Dubbelglas isolatie €45 euro – €135 euro

Als je wilt weten wat de exacte prijzen voor jouw opdracht zijn kun je het beste contact opnemen met isolatiebedrijven uit Bartlehiem . Vraag via onze offerte service meerdere voorstellen bij diverse bedrijven op en vergelijk het aanbod. De prijzen bij isolatieaanbieders kunnen tot wel 20% verschillen en bespaar je geld als je voor de beste deal kiest.

Wat kost woningisolatie?

Benader vandaag nog isolatiespecialisten bij jouw in de regio voor gratis informatie en een offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op je aankoop.